Σιώκου 20 Χαλκίδα
Συγκολλητική μηχανή περιθωρίων για ταινία pvc

  Συγκολλητικές Μηχανές Περιθωρίων 

Η συγκόλληση περιθωρίων είναι μια διαδικασία για την επεξεργασία μιας σχετικά στενής λωρίδας υλικού που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ανθεκτικών και αισθητικά ευχάριστων άκρων κατά τη διάρκεια της τελικής φάσης της ξυλουργικής εργασίας.

Η συγκόλληση περιθωρίων χρησιμοποιείται για να καλύψει τις εκτεθειμένες πλευρές υλικών όπως κόντρα πλακέ, μελαμίνεςή MDF, αυξάνοντας την ανθεκτικότητα και δίνοντας την εμφάνιση ενός συμπαγούς ή πιο ποιοτικού υλικού. Τα συνήθη υποκατάστατα της συγκόλλησης περιθωρίων περιλαμβάνουν τα πλαίσια όψης ή τα καλούπια. Η ταινία περιθωρίου μπορεί να κατασκευαστεί από διάφορα υλικά, όπως PVC, ABS, ακρυλικό, μελαμίνη, ξύλο ή καπλαμά ξύλου.

Η παραδοσιακή συγκόλληση περιθωρίων ήταν μια χειροκίνητη διαδικασία που απαιτούσε συνηθισμένα ξυλουργικά εργαλεία και υλικά. Στις σύγχρονες εφαρμογές, ιδίως για μεγάλες ποσότητες, επαναλαμβανόμενα στάδια κατασκευής, όπως οι πόρτες ντουλαπιών, η ταινία περιθωρίου εφαρμόζεται στο υπόστρωμα με αυτοματοποιημένη διαδικασία χρησιμοποιώντας κόλλα θερμής τήξης. Οι κόλλες θερμής τήξης μπορεί να αποτελούνται από διάφορες πρώτες ύλες, όπως EVA, PUR, PA, APOA και PO. Ένα υπόστρωμα προετοιμασίας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως μέσο συγκόλλησης μεταξύ της κόλλας και του υποστρώματος. Οι παχύτερες ζώνες άκρων απαιτούν συνήθως μια μικρή κοίλανση για να παρέχουν μια σφιχτή γραμμή κόλλας. Το πάχος μπορεί να κυμαίνεται από 0,018″ έως 5 mm ή και περισσότερο. Το μηχάνημα που εφαρμόζει την ταινία περιθωρίου ονομάζεται μηχανή συγκόλλησης περιθωρίων. Η μηχανή συγκόλλησης άκρων συγκολλά την ταινία άκρων στο υπόστρωμα, κόβει τις μπροστινές και τις πίσω άκρες, κόβει το πάνω και το κάτω μέρος στο ίδιο επίπεδο με το υπόστρωμα, αφαιρεί τυχόν πλεόνασμα και γυαλίζει την τελική άκρη.

Η θερμοπλαστική περιγράμμιση άκρων παράγεται με έναν εξωθητή, μια μηχανή που αποτελείται από ένα σύστημα φόρτωσης των πρώτων υλών, έναν κοχλία μέσα σε ένα κύλινδρο που λιώνει και μεταφέρει τις πρώτες ύλες (πλαστικά PVC, ABS, PP, PMMA και χρωματικές χρωστικές ουσίες) μέσω μιας μήτρας που διαμορφώνει το περιθώριο περιγράμμισης στο απαιτούμενο μέγεθος. Μετά την εξώθηση της συγκόλλησης, μπορεί να υποστεί υφή, εκτύπωση και βερνίκωμα για να παρέχει το απαιτούμενο φινίρισμα. Οι κορυφαίοι κατασκευαστές θερμοπλαστικών ταινιών περιθωρίου παγκοσμίως είναι οι Doellken, Rehau και Tece, ενώ υπάρχουν και τοπικοί κατασκευαστές.