Scroll Top
Σιώκου 20 Χαλκίδα

Διατρητικά κέντρα εργασίας

Μια μηχανή διάτρησης με έλεγχο μέσω υπολογιστή (CNC) είναι μια μηχανή που ανοίγει οπές σε ένα τεμάχιο εργασίας χρησιμοποιώντας το ανάλογο κοπτικό άκρο σύμφωνα με τον κώδικα που αποστέλλεται από έναν υπολογιστή. Τα τρυπάνια CNC αυτοματοποιούν ουσιαστικά τη διαδικασία διάτρησης.

Αυτές οι μηχανές συνεργάζονται με το λογισμικό CNC, το οποίο στέλνει οδηγίες στη μηχανή διάτρησης. Ο χρήστης εισάγει ένα αρχείο σχεδιασμού με τη βοήθεια υπολογιστή (CAD) ή κατασκευής με τη βοήθεια υπολογιστή (CAM) στο πρόγραμμα υπολογιστή και η μηχανή στη συνέχεια κόβει σύμφωνα με τις οδηγίες που στέλνει το λογισμικό με τη μορφή κώδικα g. Όπως και άλλες μηχανές CNC, τα μηχανήματα διάτρησης  CNC είναι ιδιαίτερα χρήσιμα, καθώς είναι πολύ πιο ακριβή και αποτελεσματικά από τις παραδοσιακές μεθόδους διάτρησης. Εξαιτίας αυτού, το διατρητικό κέντρο εργασίας χρησιμοποιείται ευρέως για μαζική παραγωγή σε διάφορες βιομηχανίες.

Στις μέρες μας, πολλές μηχανές CNC είναι σε θέση να εκτελούν πολλαπλές λειτουργίες – κινησιά, φρεζάρισμα, χάραξη, διάτρηση και ούτω καθεξής. Έτσι, μπορεί να αναρωτιέστε πότε μια μηχανή διάτρησης είναι καλύτερη από τις εναλλακτικές μηχανές.

Λοιπόν, το κλειδί σε αυτό είναι να γνωρίζετε ότι οι μηχανές CNC που μπορούν να εκτελέσουν συγκεκριμένες λειτουργίες διάτρησης είναι γενικά ταχύτερες και πιο ακριβείς από τις τυπικές μηχανές που είναι για  φρεζάρισμα.

Αυτό σημαίνει ότι αξίζει να αγοράσετε ένα κέντρο εργασίας διάτρησης CNC μόνο εάν χρειάζεστε συγκεκριμένα την ταχύτητα στη δυνατότητα διάτρησης ή αυτός είναι ο μεγαλύτερος όγκος της δουλειάς σας. Αυτό απαιτείται συνηθέστερα στη βιομηχανική παραγωγή. Μην ξεχνάτε ότι εκτός απο τη δυνατότητα διάτρησης σε 5 ή 6 πλευρές οι μηχανές μπορούν να εξοπλιστούν με επιπλέον δίσκο για κινησιά και με εργαλειοφόρο με εργαλεία ρούτερ όπου μπορούν να γίνουν φρεζαρίσματα-σκαλίσματα και γενικά ότι εργασία μπορεί να κάνει ένα κλασσικό κέντρο εργασίας CNC.